Paradise - Reisverslag uit Gili Trawangan, Indonesië van Mart&Marjo - WaarBenJij.nu Paradise - Reisverslag uit Gili Trawangan, Indonesië van Mart&Marjo - WaarBenJij.nu

Paradise

Door: Marjo

Blijf op de hoogte en volg Mart&Marjo

22 Maart 2013 | Indonesië, Gili Trawangan

Weer even een nieuw verhaaltje op het blog!

7 Maart zijn we van Yogyakarta naar Bali gevlogen (we hadden een binnenlandse vlucht geboekt heel goedkoop! De eerste plaats die we in Bali bezocht hebben is Sanur, een mooi luxe badplaats daar hebben we 2 nachtjes gezeten. Omdat het een dure badplaats was waren er veel resorts (helaas konden wij dat niet betalen) We hebben lekker uitgerust, en mooie dingetjes gezien! 9 Maart zijn we met de taxi (bluebird de taxi in Indonesië met meter echt heel goedkoop) naar Kuta gegaan. Kuta is een toeristische plaats in Bali er komen veel backpackers voornamelijk Australiërs. Het was heel druk op de weg naar Kuta! De taxi chauffeur vertelde dat het kwam door dat er een Hindoe seremonie op het strand was. Dat was als voorbereiding van Nyepi day (12 Maart ) dat is de nieuwjaarsdag van de maankalender van het eiland. Dus daar waren we wel benieuwd naar. Uiteindelijk hebben we gezocht en een leuk hosteltje gevonden met alleen maar backpackers ( voornamelijk Australiërs ) daarna gingen we even het plaatsje verkennen. Het was heel anders dan Sanur veel meer leven op straat, veel meer jongeren en winkeltjes en restaurantjes dus dat vonden we wel wat! Op het strand was de hindoe ceremonie bezig, we zijn even gaan kijken. Het was heel apart om te zien er waren super veel mensen allemaal in het wit. Die avond zijn we ook uitgegaan naar de Sky garden. Een super grote club met 7 verschillende zalen (alle zalen hadden een eigen muziek) onbeperkt gratis drank voor the lady´s en gratis entree dus dat was wel wat! De dagen erna zijn we nog een paar keer naar de club geweest, en we hebben ons goed vermaakt lekker gedanst!

11 Maart de vond voor Nyepi day was de Oguh-ogoh dat is een optocht met zelfgemaakte poppen op een kar. Deze poppen verbeelden de slechte geesten. Elk stadsdeel maakt zijn eigen pop en die laten ze bij de optocht zien, er is ook een jury het is namelijk een wedstrijd tussen de stadsdelen. Het is een soort carnaval met muziek en de karen met zelfgemaakte popen. Het was heel druk, en iedereen kwam op de optocht af! Het was leuk om te zien. Nyepi day zelf is de stilte dag van Bali, dat houdt in dat je niet de straat op mag, geen winkels open zijn restaurantjes enz geen harde geluiden mag maken. En dat er geen verkeer is (ook geen vliegtuigen bussen treinen enz) van en naar Bali en geen elektriciteit. Het is de bedoeling dat de slechte geesten denken dat Bali verlaten is omdat het donker en stil is. Voor de Hindoes zelf is het een dag om te vasten en te mediteren. Wij zaten dus de dag opgesloten in ons hosteltje haha. We hadden even goed ingeslagen maar aangezien ze hier geen echte brooden hebben en wij geen koelkast hadden, waren het koekjes chips en water. Uiteindelijk was het mini restaurantje van het hostel open en hadden we rijst met kip gegeten. De dag ging snel voorbij even bij het zwembad gelegen, boekje gelezen, filmpje gekeken en met onze lieve vriendinnetjes geskypt!

14 Maart hadden wij een surfles genomen, we kregen allebei een eigen instructeur. Eerst moesten we op het strand oefenen hoe je op een surfplank moest gaan staan. Dat ging wel aardig dus toen moesten we het in de zee proberen dat was een ander verhaal. Het was best zwaar en je moest snel gaan staan en je balans vinden. In het begin moesten we even wennen (we zijn er van elke kant een keer af gevallen haha) Later hadden we het door en ging het aardig. Surfen is echt iets van Kuta je ziet er super veel mensen surfen. We vonden het echt leuk om te doen maar het was wel vermoeiend! En de volgende dag hadden we goed spierpijn haha die dag heb ik in de avond heb ik een tattoo laten zeten ( niet schikken ) een klein op de binnenkant van mijn pols. Het symbool van leven, onsterfelijk en oneindig ik heb er zelf een gedachte bij en daarom heb ik hem laten zetten maar die vertel ik liever persoonlijk.

16 Maart zijn we met de boot naar Gili trawangan gegaan, dat is een eiland ten westen van Lombok. Super mooi echt een paradijsje, witte stranden helder blauw water waar je zo de gekleurde visjes in ziet zwemmen! Eerst moesten we een slaapplaats vinden er waren veel duikresorts, alleen wij gingen niet duiken ( ik wilde wel graag duiken maar aangezien het veel geld kost ben ik toch maar voor het snorkelen gegaan ) We hadden een leuk hosteltje gevonden met een klein verandaatje voor onze kamer. Ook werden we meteen vriendelijk ontvangen door het welkomstcomité ( allemaal indoboy´s die het heel leuk vonden dat wij hier gingen verblijven haha...) Daarna zijn we even het eiland gaan verkennen, het is een klein eiland met veel accommodaties, restaurantjes en een paar winkeltjes. Daarna zijn we vroeg naar bed gegaan. De volgende dag hebben we het strand verkend echt super mooi! Er kwamen 2 indoboy´s bij ons zitten en gingen met een gitaartje voor ons zingen. Die avond hebben we met de barmannen op het strand gezeten ze hadden een kampvuurtje gemaakt en rijstwijn meegenomen ( een drankje dat hier veel gedronken word gemaakt van rijst het was heel apart ) De dag erna hadden we een fietstourtje gedaan rond het eiland. We hebben allebei een fietsje gehuurd en daar gingen we (het eiland is zo klein dat je binnen een uur het hele eiland bent rond gefietst) We zijn bij mooie plaatsjes even gestopt en hebben het eiland even goed gezien. Het was best apart om te zien want wij zitten in het drukke gedeelte met restaurantjes, winkeltjes en hostels/resorts maar als je even verder fiets kom je op stukjes waar niemand is en niks staat. Ook kwamen we opeens in een heel groen gedeelte net of je in een soort bos bent. We hebben bij een mooi restaurantje aan de zee op een ligbedje de zonsondergang bekeken ( onder het genot van een drankje en een hapje ) Die avond zijn we gaan stappen eerst hebben we bij een barretje wat gedronken en daarna naar een soort discotheek van een resort gegaan waar een groot feest was. Daar gingen we met een groepje Australiërs mee naar toe, toen we op de dansvloer aankwamen was er een soort podiumpje waar je ook op kon dansen. Dus hupa de Australiërs tilde ons op en daar stonden we dan op het podium te dansen haha. Later zagen we de boys van ons hostel en daar hebben we ook nog gezellig bij gestaan.

21 Maart hebben we een snorkeltour gedaan, we gingen langs de 3 eilanden Gili Air Gili Meno en Gili Trawangan waar wij zelf zaten. Het was heel leuk, we zaten met een groep op de boot en in het midden van de boot was glas zodat je ook kon zien wat er onder de boot zwom. We hebben op 3 verschillende plakken gesnorkeld we moesten achter onze gids aan zwemmen omdat er sterke stroming stond en hij de beste plekjes wist. Je zag veel visjes en koraal, we hebben zelf schildpadden gezien en nemo visjes echt heel leuk om te doen! Daarna zijn we in Gili Air bij een leuk strandtentje wat gaan eten en daarna weer terug naar huis ( ons hosteltje ) Vandaag hebben we een lekker chill dagje gehouden er waren van die bedjes op het strand ( echte bedden ) en als je wat bestelde mocht je daar de hele dag op liggen dus we hebben daar lekker een dagje op gelegen. Met een lekker drankje en hapje erbij en lekker gelezen. Vanavond is onze laatste avond dus we gaan met de boys van ons hostel stappen. Morgen gaan we met de boot naar Lombok we zijn benieuwd wat dat ons te brengen heeft!

Liefs M&M

Wisten jullie dat :
- de vlucht van Yogyakarta naar Bali 1 uur was.
- het in Bali 7 uur later is dan in Nederland en 1uur later is dan in Java
- Marjo de naam floor gebruikt omdat niemand haar naam kan uitspreken
- Alle boys aan Marjo toestemming vragen om met mart te mogen praten of dansen
- Er altijd wel een indo boy bij ons op het strand erbij komt zitten
- We hier bijna al 4 weken alleen maar rijst eten
- De elektriciteit op Gili vaak uitvalt ( gisteren 5 keer )
- Mart over 3 weken al weer thuis is
- Een huiskat hebben hij heet Jacco

• 22 Maart 2013 - 16:35

Gijs En Nel:

he wijfies volgens ons gaat alles wel goed daar
    mooi verhaaltje weer
    In nederland gaat het SNEEUWEN het weekend
    Wij zitten een paar dagen in de zon van Egypte wat een extreme verschillen allemaalh
    hier vandaag 33 graden helemaal niet erg pa biggetjes roze ha ha heerlijk resort
    nemen de zon mee naar nederland lfs xxxxxx

• 22 Maart 2013 - 22:18

André Ribbers:

Hi lieve meiden,

Fijn om weer zo'n leuk bericht te lezen. En mooi dat jullie zo lekker blijven genieten! Houd dat vast! Het is hier nu officieel lente ook :-) maar morgen en zondag een gevoelstemperatuur tussen -10 en -20 graden. Men! Mart weet je wel heel zeker dat je terug wil naar dat ijskoude kikkerlandje.... Begrijp hier net van Tessa dat ze wel graag met je wil ruilen :-) Heel veel plezier en tot de volgende story maar weer!

Liefs Papa / André xxx

• 23 Maart 2013 - 09:49

Mark En Marjan:

Zo met een kop koffie, warm wollen vest en de verwarming op 20 graden.
    Het waait als een gek rond het huis en de honden willen zelfs niet naar buiten.

Ik heb natuurlijk met veel jaloezie jullie verhaal gelezen. Heerlijk het buitenleven, de zon en mooi planten en dieren. En wat nog heerlijker is.... als jullie terug komen is het (hopelijk) ook hier weer mooi weer!

Ja misschien moet ik toch maar eens de oversteek wagen want het klinkt zo geweldig die landen!
    En veel rijst, dan zijn jullie afgevallen (?) of juist niet van alle exotische drankjes die jullie daarna weer naar binnen gieten.
    Nou Marjolein wat ik al op de app schreef is het hier druk druk geweest. Nogmaals geniet maar lekker van deze tijd in je leven.

De drukte heeft men name te maken met alle dingen die er gebeuren. Mark zijn moeder heeft haar enkel( kuitbeen) gebroken.Met het uitlaten van haar hond is ze over het ijs gegleden en huppa daar lag ze dan. Wel als een ouwe taaie naar de auto gelopen en de dokter! Het arme mensje wordt deze maand 82 !! en woont nu nog zelfstandig.
    Je snapt het al, lastig maar zo gaat het nu eenmaal. Ellis, Mark zijn zus logeert nu bij haar en we verzorgen haar om de beurt, want Ellis moet ook werken.
    Donderdag met haar naar het ziekenhuis geweest, de breuk geneest goed, echter moet ze nog 3 weken onbelast in het gips zitten.
    Nou de tranen stonden in haar ogen. Als je ouder bent wil je juist onafhankelijk zijn echter dat gaat dus nu niet. Haar hond (Herder) is nu in het pension en moeders zit op de bank.
    Straks ga ik met haar even naar Intratuin want ze komt natuurlijk niet buiten en dan zeker met deze kou niet.
    Het pottenbakken gaat goed! Steeds beter. Marjolein, wil jij eens kijken of ze dat ook doen in die landen?? Ik ben benieuwd en kan je mij dan een leuk schaaltje of zo toesturen op mijn kosten natuurlijk!!
    Zou ik gaaf vinden met felle kleurtjes of zo. Kijk maar of het lukt.

Woensdag nog voor het werk naar Mechelen in Limburg geweest en en langs Lia op een bakkie gedaan. Ook toen weer veel sneeuw onderweg gehad en snertweer. Lia zat er lekker warm bij en in ons hotel heb ik goed zaken gedaan.
    We zouden vandaag de stratenmaker krijgen om het terras voor de zomer (?) lekker te bestraten en zo veel bbq te organiseren.... Helaas was de arme jongen bijna bevroren geweest dus die hebben we afgebeld.
    Het schijnt met een week beter te worden en dan is het alweer Pasen, dus als de verwachtingen goed zijn gaat deze dame lekker een aantal dagen achter 2e paasdag aanplakken en heerlijk in de tuin wroeten. O als dat eens zo kon zijn...

Je vader er moeder hebben het ook lekker heb ik zo gelezen en je vader is een biggetje. Nou dat mag wel want zo dik is hij ook niet de laatste tijd.
    Micha groeit als kool en ik denk niet dat je haar nog herkent. Ze was donderdag over het hek geklommen en bij de buren op bezoek gegaan. Gelukkig kan ze goed met de buurhond om gaan en hebben ze heerlijk gespeeld. Mark moet nu stroom op het hek zetten want anders zitten we niet rustig op ons werk natuurlijk.
    Ja het is een pittige dame al hoewel ik Tara nog elke dag mis mijn echte vriendin. Maar gelukkig ligt ze in de tuin en kan ik het graf elke dag zien.

Nou wijffies ik ga naar schoonmama en bij deze lieve groetjes en geniet van de laatste weken met elkaar!
    Mark Marjan en diertjes